Общество

„С 0 промила в кръвта“: Мотористи излязоха на шествие в подкрепа на пътната безопасност

От Йоана Георгиева Йоана Георгиева Репортер

Шествие в подкрепа на пътната безопасност организираха мотористи в столицата. Те са събраха пред храм-паметника „Александър Невски“, за да се отправят към кв. Бояна. Целта на инициативата е повече шофьори да осъзнаят, че не бива да сядат пили зад волана. Събитието е подкрепено от „Пътна полиция“ и Българския червен кръст.

„Кампанията „Алкохолът е лош шофьор“ вече 15 години провокира важната тема за отговорното шофиране и абсолютната нетолерантност към употребата на алкохол и сядането зад волана, защото вярваме, че само с общи усилия и говорене в обществото можем да постигнем истинска и качествена промяна сред нагласите на обществото“, казва един от демонстрантите.

„Крайно време е тези неща да спрат. Не е въпрос до система, правила и закони. Докато ние вътре в себе си не го изградим като навик и правило вътре в нас, че това е нередно, не мисля, че каквато и да е система би помогнала. Смятам, че каузата трябва да бъде ние да променим себе си и да бъдем по-отговорни“, смята друг участник в шествието.