Свят

Зеленски: Следващата седмица предстоят важни преговори за Украйна

От Euronews България Euronews България
Zelenski Press Screenshot

Президентът Володимир Зеленски съобщи, че следващата седмица ще се проведат важни международни преговори относно Украйна. Държавният глава на нападнатата от Русия страна, говори във видео, което беше публикувано от пресслужбата на 31 август вечерта.

„Проведохме среща относно следващата седмица, относно международните събития, в които участваме. Ще има важни неща. Важни преговори за Украйна“

Зеленски съобщи и важна новина за фронтовата линия: договорена е доставката на Украйна на голяма партида бронирана медицинска техника.

Това поискаха войниците от мен, когато посетихме бойните бригади

Президентът на Украйна каза още, че е била проведена среща с представители на британската компания BAE Systems, която е специализирана в отбранителната и аерокосмическата индустрия, както и в информационната сигурност. BAE Systems произвежда мощна артилерия L119 и M777, както и бронирани машини CV90. Според него това предприятие започва своята работа в Украйна.

“Нашата цел е всички най-полезни оръжия за отбраната да се произвеждат в Украйна. И това ще стане. Вече има производство на определени изделия, но и ще има на други необходими “ каза президентът.

Зеленски благодари и на военнослужещите от украинските отбранителни сили.

"Благодаря на всеки, който се бори и работи за Украйна! Искам специално да отбележа: 47-а механизирана бригада - благодаря ви, момчета, за напредъка; войниците от нашата 44-а артилерийска бригада - благодаря ви за точността!"