Култура

"Закрилникът 3" изправя Дензъл Уошингтън срещу Камората

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

В най-новия филм на Антоан Фукуа Дензъл Уошингтън се изправя срещу мафията в южна Италия. "Закрилникът 3" е последна част от едноименната поредица. 

Антоан Фукуа иска последната част от франчайза "Закрилникът" да излезе със силна нота, изправяйки пенсионирания убиец от ЦРУ на Дензъл Уошингтън срещу Камората в Южна Италия.

Там е избрал да се установи Робърт Маккол, но италианската мафия, позната като Камора, скоро нарушава плановете му.

 

Аз винаги съм бил очарован от Камората. Те са уникална престъпна организация, нямат нищо общо с гангстерите от "Кръстникът". Те са по-диви, по-млади, дори по-злобни... Знам, че много от италианците биха казали, че са варвари. Хората искат да гледат на Италия като наследник на древна цивилизация, на красотата и изкуството. И забравят, че под цялата тази красота се крие нещо друго, което също е част от културата на страната. И това се променя с времето непрекъснато…

Антоан Фукуа – режисьор 

За режисьора е било голямо предизвикателство да снима в културата на малък рибарски град. Но признава, че е бил очарован от противоречията на мястото.

Заради актьорската стачка в Америка Фукуа трябва да представя филма без основните му звезди – Дензъл Уошингтън и Дакота Фанинг.

 

Странно е да представям филма без Дакота и Дензъл до мен. Той е нещо като олицетворение на цялата трилогия. Трябваше да си напомня, че снимахме този филм за публиката. И моята работа е да го представя възможно най-добре пред зрителите. Но наистина е странно.

Антоан Фукуа – режисьор 

Както и в предишните два филма героят на Уошингтън се справя с лошите, в случая мафиотите, за да възтържествува справедлиността.

"Закрилникът 3" излиза по кинотеатрите в САЩ и България на 1 септември.