България

Представят програма за управление: Продължава търсенето на подкрепа за правителството

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор

Очаква се днес да бъде представена програмата за управление на кабинет с премиер Асен Василев. Тя е изработена от експерти на "Продължаваме промяната", БСП и "Демократична България".


Програмата  ще е с кратък времеви хоризонт - половин година . Партньорите казват, че след този период не е изключено да бъде поискан вот на доверие.  Разговорите са били в две направления - законодателни инициативи и задачи пред изпълнителна власт.


Междувременно продължава търсенето на подкрепа за сформирането на ново правителство. Премиерът в оставка Кирил Петков коментира вчера ,че няколко човека трябва да решат към кого да бъдат лоялни- към партийните си лидери или към българския народ. Лидерът на ГЕРБ  също коментира темата като заяви, че  "най-мащабното купуване на гласове в историята се провежда в българския парламент". По думите му в момента освен пари за отцепници, се предлагат и "колосални суми", депутати да не влязат на гласуване. Усилията за осигуряване на мнозинство и формиране на кабинет трябва да приключат до петък, когато изтича срокът на мандата, даден на „Продължаваме промяната“.На този етап има информация, че някои от независимите депутати ще ги подкрепят.