Европа

Двама убити при масиран обстрел на Киев, Украйна отговори с дронове по летище

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Падащи отломки убиха двама души и раниха други трима в Киев, след като Русия предприе "масирана комбинирана атака" срещу украинската столица с дронове и ракети, съобщи в "Телеграм" началникът на военната администрация Сергей Попко.

Първо са били изстреляни дронове "Шахед" към украинската столица, а след това и ракети от стратегически бомбардировачи Ту-95МС.

Украинската противовъздушна отбрана е унищожила през изминалата нощ 28 руски крилати ракети и 15 от общо 16-те дрона "Шахед" иранско производство, които са били изстреляни по Киев и други региони в страната. Дронове са атакували и цели в Одеска и Черкаска области.

"Не знаем какво удари – дрон или ракета. Вижте какво е останало от къщата. Горят гаражи. Не знаем колко коли и гаражи са унищожени, защото пожарникарите и полицаите не ни пускат вътре", каза Ирина Облат, жителка на Киев.

Дронове са ударили летище в западната Псковска област на Русия, недалече от границата с Естония и Латвия, предизвиквайки огромен пожар, съобщи губернаторът на областта Михаил Ведерников.

По данни на министерството на отбраната в Москва още дронове са били свалени над Орловска, Брянска, Рязанска, Калужка и Московска област.