Свят

Майка спаси от закриване 114-годишен вестник в Австралия

От Тодор Драганов Тодор Драганов Международен редактор

The North Eastern Advertiser издава вестници от 114 години насам. И новият му собственик Рейчъл Уилямс желае да продължи да представя новини още дълго. Сега тя е новият собственик и редактор на австралийския вестник, след като го е купила няколко седмици по-рано. Причината старите собственици да решат да продадат седмичното издание е, че главният редактор е излязъл в отпуск по майчинство, а журналистите са напуснали.

 

Наистина твърдо вярвам в бъдещето на публикациите. Знам, че много хора биха имали различно от моето мнение по този въпрос, но аз чувствам, че в този вестник има нещо голямо.

Рейчъл Уилямс, нов собственик на North Eastern Advertiser

Седмично се отпечатват около 2500 екземпляра, които се разпространяват и продават в вестникарските будки и супермаркетите. Някои от тях се доставят от врата на врата. Това носи допълнителни трудности за Рейчъл, която трябва и да се грижи за малките и деца. Но въпреки проблемите тя успява да се справи.

 

Страхотно е, всички го четат, очакваме го с нетърпение. Радваме се и на вестникарчетата, които го доставят.

Клеър

В регионални градове като Скотсдейл местният вестник често е това, което държи общността задружна. The North Eastern Advertiser е най-популярният вестник в района от 1909 г. насам и читателите му се надяват, че той ще продължи да ги информира още дълги години.