Свят

След пожарите на Хаваите: Осиротелите домашни любимци се преместват из цяла Америка

От Тодор Драганов Тодор Драганов Международен редактор

Кучетата и котките от препълнените приюти за животни в Мауи са прехвърлени в център за животни в Сан Диего, Калифорния. Двадесет осиротели домашни любимци пристигнаха за три нощи в центъра за животни "Хелън Удуърд" в Ранчо Санта Фе. Приемайки животните, центърът освобождава отчаяно необходимото място в приютите на опустошения от пожари остров Мауи за изгубени и пострадали домашни любимци.

 

Тези животни, които никога не са имали дом, може би ще са първите, които ще трябва да бъдат евтаназирани. Така че, ако можем да вземем тези животни, да им намерим прекрасни, любящи семейства тук ще бъдем изключително щастливи.

Джесика Герке - ветеринар

Животните са пристигнали със спешни товарни полети на Аляскан Еърлайнс. В прехвърлянето са участвали десетки доброволчески фондации. Възможно е през следващите седмици да бъдат преместени още домашни любимци.

В резултат на пожарите на остров Мауи загинаха най-малко 115 души, а 850 души все още са в неизвестност. Стотици жители загубиха домовете си. Хавайската фондация за спасяване на животни на остров Мауи работи усилено за намиране на изгубени домашни любимци и за осигуряване на комфорт, грижи и консумативи на нуждаещите се.