Политика

Управляващи и опозиция в спор кой купува гласове

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Screenshot 2022 07 05 171950

В разгара на преговорите за ново правителство, от ГЕРБ-СДС отправиха сериозни обвинения към начина, по който се търси парламентарно мнозинство. 

 

Най-мащабното купуване на гласове се купува в българския парламент, освен пари за отцепници се предлагат колосални пари да не се гласува... Имам информация по коридорите как им подсказват, с биткойни се купуват депутати.

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ

Обвиненията на Борисов не останаха без отговор. Той дойде от вътрешния министър в оставка Бойко Рашков под формата на контраобвинение.


Смятам, че Борисов и такива като Борисов нямат морално право въобще да говорят за избори, категоричен бе Рашков. Това уродливо явление – купуване и продаване на гласове, не е създадено от МВР, а в едни известни вам и на цялото българско общество партийни централи, уточни той.


Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната“ увери, че „ако съберем мнозинство от 121 депутата, първият закон, който ще приемем, е за КПКОНПИ“.


Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов пък се оплака, че на депутати от партията му са били предлагани стимули, за да подкрепят кабинета "Василев".

 

Трима депутати от „Възраждане” са съобщили, че с тях са се свързали представители на управляващите.  Настоящият парламент се е превърнал в сериозна организирана престъпна група, в която министър-председателят не се свени да говори, че ще търси 121 депутати. Все едно депутатите са стока, продавана в магазините. Тези хора прекрачиха всякакви граници, те са престъпници и национални предатели управляващите, за да им предлагат стимули да подкрепят кабинет на Асен Василев.

Костадин Костадинов, лидер на "Възраждане"

Последваха и още разкрития.


Кирил Петков ми се обади да подкрепя Бойко Рашков, заяви Костадинов. Той призова свободните и независими депутати от "Продължаваме промяната", "Демократична България" и БСП  да станат независими депутати и да не подкрепят кабинета.