Политика

Политическият пъзел: Остри реплики между управляващи и опозиция

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор

В навечерието на преговорите за ново правителство, от опозицията в лицето на ГЕРБ-СДС отправиха сериозни обвинения.

 

Най-мащабното купуване на гласове се купува в българския парламент, освен пари за отцепници се предлагат колосални пари да не се гласува... Имам информация по коридорите как им подсказват, с биткойни се купуват депутати.

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ

И обвиниха правителството в оставка за високата инфлация и липсата на управленска програма на евентуалния кабинет "Василев". Губят се милиарди от некадърност, категоричен е Борисов.

В преговорите за ново правителство начело с Асен Василев, най-тежкият момент за левицата е шпионският скандал. Това заяви в ефира на Евронюз България депутатът от БСП Борислав Гуцанов.

 

Най-големият ни сблъсък е за националната сигурност на страната, защото този шпионски скандал, който избухна, ако е имало шпионаж, защото до тука ако ви прави впечатление, няма нито един арестуван българин. Има неща, които трябва да бъдат доста добре детайлизирани.

Борислав Гуцанов, БСП

Според Гуцанов дали ще се осигури мнозинство не е най-важната тема за разговори.


Нека тези 6 месеца да са ясни задачите, които трябва да бъдат изпълнени, приоритетите, които трябва да бъдат изпълнени, ако това успеем да го направим  наистина за 6 месеца, мисля, че може да продължи и по-натам правителството, призова Гуцанов. Ние никога не говорим за математиката, а говорим какво искаме да постигнем. Под математика разбирайте ще имаме ли 121 гласа. Най-вероятно ще бъдем част, казвам най-вероятно, защото преговорите продължават, допълни той. 


Ако проучвателният мандат бъде изпълнен, депутатите трябва да го гласуват в Народното събрание.