Добро Утро, Европа

Борислав Гуцанов: БСП води разговори по политики

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор

БСП водим разговори по политики – какво трябва да се случи в страната. И затова силно се отличаваме от останалите политически формации в Народното събрание. Това каза в студиото на „Добро утро, Европа“ депутатът от „БСП за България“ Борислав Гуцанов. Дори и в момента, когато водим разговори, ние никога не говорим за математиката, а говорим какво искаме да постигнем, допълни той.

Най-големият ни сблъсък с „Продължаваме промяната“ е за националната сигурност на страната, защото този шпионски скандал, който избухна - ако има шпионски скандал, защото дотук няма нито един арестуван българин – интересно как има руски дипломати, които са уличени в шпионаж, но от друга страна те с кои българи са контактували, на какво оперативно интересно ниво са били и каква секретна информация са подали на руското посолство и тогава защо не са арестувани? Тук вече има неща, които доста добре трябва да бъдат детайлизирани, уточни Гуцанов.

Имаше засекретено заседание на народното събрание – не стана ясно, че има данни за шпионска дейност, допълни той.

В момента икономиката на България е в растеж – няма две мнения по въпроса. Една от причините е и, че това е ресор на БСП. Дали някой иска да го признае или не, това е факт, категоричен е социалистът.

Едно от изискванията на БСП е в областта на здравеопазването – ние не искаме да продължава това здравеопазване, на което сме свидетели през последните 25-30 години, заяви депутатът от БСП.

Цялото интервю вижте във видеото.