Спорт

Аякс нанесе тежка загуба на Лудогорец

От Euronews България Euronews България
Ludogorets Ajax Снимка: ludogorets.com

Отборът на Лудогорец допусна тежка загуба от Аякс с 1:4 и на практика остана почти без шансове да играе в групите на Лига Европа. В първи двубой от плейофите във втория по сила европейски турнир българският тим беше надигран на своя стадион в Разград.

Аякс успя да реши всичко още до 39-ата минута, когато вече водеше с 3:0. В герой за гостите от Нидерландия се превърна Мохамед Кудус, като 23-годишният ганаец отбеляза хеттрик. След добри първи минути на българския отбор нидерландският гранд успя да се възползва от груба грешка и поведе. Това се случи в 16-ата минута, когато Бърнард Текпетей загуби топката в наказателното поле, а тя отиде в Кудус, който с плътен шут се разписа за 1:0 в полза на гостите.

Още преди да е успял да реагира, Лудогорец допусна и втори гол само 2 минути по-късно. Кудус беше изведен с хубаво подаване от Кенет Тейлър и стреля покрай плонжа на вратаря.

До края на първата част Лудогорец опита да пренесе играта по-напред, но вместо това "Аякс" вкара и трети гол. Ноа Сонко Сундберг не успя да се пласира добре и изпусна зад гърба си Браян Броби, който  отбеляза с глава.

В 50-ата минута Аякс вече водеше с 4:0. Стивън Бергвайн намери Кудус и той с удар през купа от футболисти оформи своя хеттрик.

Почетното попадение за Лудогорец вкара Оливие Вердон в 69-ата минута от дузпа за игра с ръка на Йорел Хато при удар на Спас Делев. Реваншът в Амстердам е следващата седмица - в четвъртък (31 август) от 21 ч.

 

Още спортни новини вижте във видеото: