Политика

БСП и „Левицата!“ се събраха за изборите в София, издигат Ваня Григорова

От Euronews България Euronews България

БСП и „Левицата!“ обявиха съвместна широка коалиция за местния вот на 29 октомври. Те ще издигнат кандидатурата на Ваня Григорова за кмет за София.

„Ние отдавна сме обявили, че за местните избори вървим към широка местна коалиция. Тук са голяма част от нашите коалиционни партньори. В най-скоро време – имаме още няколко съгласувателни процедури – ако всичко е наред, ще обявим официално нашата местна коалиция, която ще е в противовес на всички разделени десни партии и коалиции, което се случва там. Ние ще имаме наш, автентичен ляв кандидат, с нашите послания – което съвсем скоро ще бъде обявено“, каза пред журналисти Иван Таков, председател на БСП-София.

„Да, Ваня Григорова ще бъде нашият кандидат“, потвърди той. Вчера от БСП-София съобщиха, че всички районни конференции на партията са излезли с подкрепа за синдикалистката. 

Това е първи предизборен съюз, в който влизат БСП и техните бивши съпартийци от "Левицата". В лявото формирование влизат някои от знаковите бивши лица на столетницата като Татяна Дончева, Мая Манолова, Румен Петков, Костадин Паскалев и други.