Европа

Русия се похвали със свален украински дрон, отломки от него раниха двама московчани

От Тодор Драганов Тодор Драганов Международен редактор

Министерството на отбраната на Русия заяви, че е прехванало украински дрон над Московска област, като дронът се е разбил. Двама души са били ранени, а един от тях е настанен в болница, след като фрагменти от летателния апарат падат върху частна къща близо до Москва. По-късно властите съобщиха за втори неутрализиран дрон над Московска област. А губернаторът на московска област бе извикан на разговор с президента на страната Владимир Путин.

"Вие имате задачата да помагате на семействата на войниците, които се сражават в Украйна. Надявам се, че както и до сега, лично ще обърнете необходимото внимание. Това ще бъде добър пример и за другите региони", заяви Владимир Путин, президент на Русия.

От своя страна Киев заяви, че силите на Украйна са отблъснали руски атаки в Харковска област и са постигнали успехи в Източна Украйна. Според властите в страната украинските сили напредват на юг от Бахмут, който бе превзет от руските сили през май, и са освободили още три квадратни километра през последната седмица.