Свят

Доналд Тръмп ще бойкотира знаковите предизборни дебати в Републиканската партия

От Euronews България Euronews България
Election 2024 Trump 23129833288156

Бившият американски президент Доналд Тръмп обяви, че няма да участва в знаковия първи телевизионен дебат преди първичните избори на Републиканската партия в САЩ, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Обществеността знае кой съм и какво успешно президентство имах“, написа снощи Тръмп в собствената си социална мрежа Truth Social. Публикацията му продължава с главни букви: „ЕТО ЗАЩО АЗ НЯМА ДА УЧАСТВАМ В ДЕБАТИТЕ!“.

Накрая кандидатът-фаворит на републиканците уточнява, че бойкотът ще важи не само за първия дебат в сряда, но и за всички останали вътрешнопартийни диспути в хода на кампанията.

Така Тръмп само потвърждава слуховете, които вървят от доста време, че ще бъде големият отсъстващ в публичната част на битката за червената номинация. През последните дни се появиха догадки, че вместо участие в дебата Тръмп ще даде интервю за уволнения наскоро бивш водещ на Fox News Тъкър Карлсън.

Това би било публично оскърбление за Републиканската партия и за дясната телевизионна станция“, отбелязва ДПА.

В момента Доналд Тръмп води убедително в предварителните проучвания пред останалите си седем конкуренти, сред които са губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, бившият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс и бившата губернаторка на щата Южна Каролина Ники Хейли. Засега изглежда, че множеството съдебни дела и обвинения срещу бившия президент не се отразяват на одобрението към него. 

Първичните избори на Републиканската партия ще се проведат от януари до юни догодина, а самият вот за президент на Америка ще бъде през ноември.