Общество

Отслабването чрез въглехидратно хранене е бързо, но и здравословно, според US диетолога д-р Макдугъл

От Християна Димитрова Християна Димитрова Водещ

Системата за отслабване по метода на въглехидратното хранене е много прост, но ефективен. Това разказа издателят Делян Илиев, които издаде на българския пазар книгата на известния  американски диетолог д-р Джон Макдугъл. Според Илиев диетата е съчетана и с консумацията на плодове и зеленчуци, което прави диетата изключително балансирана и здравословна.

Това е диета за здраве. Не само за премахване на излишни килограми, но и за опазване на доброто здраве. Д-р Джон Макдугъл е много известен, той е сочен като доайен на лекарите по медицина на храненето. Това обаче е основната книга, в която са събрани всички насоки, свързани с тази диета.

Делян Илиев, издател

По думите на Делян Илиев диетата е помогнала на много хора да откажат ненужни лекарства. Този начин на хранене е подобрил състоянието на хора с диабет и високо кръвно налягане, посочи още той. Диетата е много проста – прием на 90% нишестени растителни храни, включително и пълнозърнести продукти и 10% плодове и зеленчуци.

Надежда Банкова, която се храни по този метод разказа, че е започнала диетата заради проблем с щитовидната жлеза. През 2014 г. се запознава с високовъглехидратното хранене и това променя начина ѝ на живот. Благодарение на това свалих килограми, имам енергия и се чувствам здрава, разказа още Банкова.