Политика

Военният министър: Русия преследва своите интереси с всички възможни средства

От Камелия Колева Камелия Колева Журналист

Министърът на отбраната Тодор Тагарев коментира новината, че Москва спира доставката на резервни части за военна техника за неприятелски държави, включително и за България. Според Тагарев случаите, в които български предприятия работят по руски лицензи са единични, и решението няма да се отрази на военната ни промишленост.

България не е признала и няма да признае претенциите на Москва,че предприятия у нас  работят с руски лицензи за ремонт на военна техника, категоричен беше министърът на отбраната. 

 

Има единични случаи, в които наши предприятия работят по подобни лицензи. Русия има много по-големи претенции, които не са признати от българската държава и няма и да бъдат. В тези единични случаи нашите предприятия търсят алтернативни източници на ноу-хау и технологии.

Тодор Тагарев - министър на отбраната

Министър Тагарев коментира и предупредителния огън по кораб в Черно море. Той видя в това опит руската държава да предотврати износа на зърно. 

 

До ситуацията в Черно море доведе агресивната политика на Русия, която започна широкомащабната война срещу Украйна през февруари месец миналата година. Тя преследва своите интереси с всички възможни средства. Включително с използване на кораби от военноморските ѝ сили, за да предотврати износа на зърно.

Тодор Тагарев - министър на отбраната

Според Тагарев на този етап реална опасност за нашата държава няма. Има обаче рискове, които се наблюдават постоянно и се анализират.