Общество

Близнаците, обвинени за помагачи на убийството в Цалапица, избраха да останат в ареста

От Илиян Велков Илиян Велков Кореспондент

Нов протест пред съда и прокуратурата в Пловдив след убийството на млад мъж. Жители на Цалапица настояха да бъдат арестувани полицаите, разпънали чадър над близнаците, обвинени в прикриване на престъплението. Te се събраха първо пред Съдебната палата в Пловдив с настояване за справедливи наказания за виновните и арестуване на убиеца, който се укрива в Германия. 

Днес трябваше да се гледа мярката за неотклонение на близнаците, които са обвинени, че са помогнали при укриването на убийството на Димитър. Те обаче се отказаха да обжалват. Двамата настояват да останат задържани, тъй като се страхуват от саморазправа. Прокуратурата също не обжалва тяхната мярка. От 18 часа е насрочена среща в Цалапица с ръководството на полицията.

Майката на убития младеж Атанаска Бакалова заяви, че настоява пред властите истината за убийството на Димитър да излезе наяве. Тя иска да стане ясно кой е замесен в убийството на сина ѝ, защото се съмнява, че 19-годишните близнаци и 30-годишният Рангел Бизюрев могат без помощ да извършат такова престъпление.