Общество

Близнаците, заровили Димитър от Цалапица, остават в ареста

От Euronews България Euronews България

Съдът в Пловдив остави в ареста близнаците Валентин и Борислав Динкови. Те бяха задържани след убийството на 24-годишния Димитър Малинов в село Цалапица.

Двамата близнаци застанаха пред Районен съд по обвинение в лично укривателство, като според държавното обвинение са помогнали на Рангел Бизюрев да заровят трупа на убитото момче.

Според прокуратурата Борислав осигурил транспортирането на тялото на Димитър с кола, а Валентин донесъл кирка и лопата, за да бъде изкопана дупка и да го заровят. След това нахвърляли отгоре строителни отпадъци от близкото сметище.

Един от братята заяви в съдебната зала, че съжалява, че е станал свидетел на убийството на младия мъж и че са били приятели с убития Димитър Малинов.

Съдебен лекар е прегледал братята и е констатирал, че нямат наранявания по себе си, което значи, че нямат участие в убийството на Димитър, съобщи техният адвокат.

Според магистратите разследването е на ранен етап и искът на прокуратурата е обоснован. "Има опасност те да извършат друго престъпление с по висока степен на обществена опасност", мотивира се още съдът.

Час преди делото, на което прокуратурата поиска постоянното задържане под стража на 19-годишните близнаци от селото, хора се събраха на протест пред съда.

Делото мина с напрежение в залата, роднини на убития избухнаха и ги обвиниха, че имат пръст с убийството.