Общество

„Задържане под стража“ за банковия служител, присвоил половин милион лева от свои клиенти

От Теодор Лазаров Теодор Лазаров Репортер
Pravo Sud Prokuratura Pravosudie Unsplash Снимка: Unsplash

Най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” бе наложена на 25-годишния Даниел Игнатов. Той бе задържан за длъжностно престъпление. Твърди се, че като служител на известна банка е присвоил пари от клиенти.

Игнатов 4 години работил като мениджър "Бизнес клиенти" в известната банка. Трудовият му договор е прекратен малко преди да бъде задържан.

Според прокуратурата, Игнатов е извършил длъжностно престъпление. Присвоил над 413 хиляди от общо 6 души - трима от тях са семейство. От тях са взети близо 200 хиляди лв.

Графична експертиза показала, че Игнатов е писал разплащателни нареждания от името на клиентите.

От защита оспориха с различни аргументи - един от тях е, че длъжността на Игнатов не му дава възможността да присвоява.

А колкото до задържането на Игнатов - адвокатът му обори и тезата, че е арестуван непосредствено преди да напусне страната. Арестът бил извършен докато младият мъж си почивал в квартирата си. А в последната си дума, обвиняемият Игнатов каза:

„Нямам никакво намерение или желание да извършвам обществно опасни деяния, да се укривам или да правя опити. Не е вярно, че съм се запътил към Гърция. Не е вярно, че ходя на мачове в чужбина. Ходих веднъж и не беше скоро. Няма да преча на разследването. Ще се явявам всеки път, където ме повикате.“

Ако бъде признат за виновен, мъжът може да бъде осъден на лишаване от свобода за срок от 10 до 20 години.

Той беше задържан на 3 август при опит да напусне страната в посока Гърция.