България

Радев и Борисов с критики към НС

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Screenshot 2022 05 07 114542

За първи път общо мнение по темата за войната в Украйна на президента Румен Радев и бившия премиер Бойко Борисов. И двамата критикуват решението на парламента, страната ни да ремонтира военна техника на Украйна

 

Военнотехническата помощ, която страната ни ще даде за Украйна породи остра полемика. Това е и темата, която обедини президент и бивш премиер. Този път реакциите дойдоха от президента Румен Радев и бившия премиер Бойко Борисов, които критикуваха депутатите след решението им. Според Радев, това е опасна стъпка, която може да въвлече България в конфликта между Русия и Украйна.

 

Още веднъж призовавам българските политици внимателно да преценяват последствията от своите думи и да не дълбаят разделение в обществото ни. Недопустимо е в центъра на София да се създават сблъсъци по повод войната. Това е опасно. По българските улици трябва да се веят български знамена.

Румен Радев, президент

Бившият премиер Бойко Борисов пък свърза решението на депутатите с PR акция.

 

Това е парламент, свързан само с постове, пари и власт - срам. То няма решение. Те само консумират парите на данъкоплатците в парламента и си разпределят постове.

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ

Президентът и бившият премиер си прехвърляха и топката кой всъщност е отговорен за изгряването на новите лица на политическата сцена.

 

Това е за втори път да ме свързват с политически проект. Това е грешно разбиране.

Румен Радев, президент

Той доведе и инсталира тези. Той излизаше и ако има като тези повече, България ще е на Луната. Той ги доведе и сега всякчески се пази от тях.

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ

Говорителят на кабинета Лена Бориславова заяви за Евронюз, че вече е възложено на министъра на отбраната да реши как ще се осъществява военнотехническата помощ към Украйна.