Спорт

Григор Димитров се класира за третия кръг във Вашингтон след победа над Макензи Макдоналд

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант
Grigor Dimitrov AP Снимка: АП, архив

Григор Димитров се класира за третия кръг на тенис турнира във Вашингтон от сериите АТП 500. Българинът надви Макензи Макдоналд от САЩ със 7:6 (6), 6:2. Срещата продължи час и 31 минути.

Двубоят беше първи за Димитров на твърди кортове след участието му на Уимбълдън. Българинът е поставен под №5 в основната схема и започна директно от втория кръг. Надпреварата е важна проверка преди последния турнир от Големия шлем за годината - US Open (28 август - 10 септември).

Димитров и 28-годишният американец се срещнаха за трети път, като дотук всеки беше спечелил по един мач. Българинът през 2018 г. на Australian Open, а Макдоналд в "Мастърс" турнира в Маями през 2022 г.

Първият сет беше много оспорван, като продължи 61 минути. И двамата тенисисти бяха сигурни в подаванията си, като нямаше нито една точка за пробиви. Така се стигна до тайбрек, в който Макдоналд поведе с минипробив и 3:1 точки. След това обаче Димитров взе четири поредни точки и съумя да вземе тайбрека с 8:6.

Драматично загубеният първи сет се отрази на Макдоналд и Димитров успя да го пробие още на старта на втората част. След това българинът затвърди пробива, а след това продължи да играе много уверено. Той проби още веднъж, за да поведе с 5:2, след което взе и подаването си. В следващия кръг Димитров ще играе с финландеца Емил Руусувуори, който отстрани Йошихито Нишиока след 6:7 (5), 6:4, 6:2.

 

Още спортни новини вижте във видеото: