Спорт

„Лудогорец“ отпадна от квалификациите за груповата фаза на Шампионската лига след загуба в Любляна

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант
Sport

"Лудогорец" отпадна от Шампионската лига, след загуба с 1:2 от "Олимпия" (Любляна) в мач-реванш от втория предварителен кръг в турнира. Българският тим напуска надпреварата с общ резултат 2:3. Съставът, воден от Ивайло Петев, рухна в самия край на мача в Любляна, въпреки че в по-големи периоди от срещата действаше по-добре.

Кирил Десподов изведе "Лудогорец" напред в 15-ата минута, но Тими Елшник изравни само три по-късно. Отново Елшник, който се беше разписал и в Разград преди шест дни, вкара във втората минута на добавеното време, за да прати "Олимпия" в третия кръг в турнира.

Победното попадение за словенците падна след период на груби грешки в защитата на "Лудогорец". От 83-ата минута българският тим игра с човек по-малко заради червен картон на десния бранител Сон. Испанецът изпусна нервите си и удари с глава играч на "Олимпия".

"Лудогорец" нямаше и късмет, след като Кирил Десподов удари греда преди края на редовното време, а в продължението вратарят на "Олимпия" се отчете с ключово спасяване. За капак в десетата минута на добавеното време Десподов пропусна и дузпа.

След отпадането от Шампионската лига "Лудогорец" продължава в Лига Европа. Почти сигурно съперник там ще е "Астана".

Още спортни новини вижте във видеото: