Общество

Семейството на удареното от мълния момче: Благодарим на всички, които помогнаха да е жив

От Euronews България Euronews България

„Много добре се възстановява за момента, няма увреждания. Благодарим на всички, замесени в случая". Това сподели бащата на 8-годишния Георги, който бе ударен от мълния на плажа в Бургас преди дни. През сълзи от щастие за благополучния развой на събитията и с много емоции, родителите няколко пъти благодариха през медиите на всички, които са помогнали на момчето да е живо и здраво.

Малкият Георги разказа, че се чувства добре и няма търпение да играе футбол, но в същото време сподели, че засега не иска да ходи на плажа.

"Една жена ни докара с колата си, карахме на червено през целия град. Един господин също ни помогна да го докараме. Благодарим на целия екип на болницата, благодарение на тях той е жив и здрав. Голямо благодаря на всички, които не спираха да се грижат за него", казаха още щастливите родители.

В деня на инцидента бурята станала за 5 минути много страшна, бащата и майката разказаха, че веднага са започнали да оказват първа помощ на детето си. „На два пъти го връщахме към дишане на плажа, но не ставаше добре. Един господин го откопчи от ръцете ни и направо тръгнахме към кола. Първата случайна кола, която срещнахме и хората бяха вътре, просто се качихме вътре и тръгнахме към болницата. Само се надявахме да диша“, разказа още бащата.