Спорт

Спортен журналист за мача в Скопие: Провокацията се усещаше във въздуха

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

В РСМ очевидно не се справиха с организацията на мача между Левски и Шкупи, а изглеждаха много подготвени. Това може би беше част от проблема – прекалено много полиция около стадиона, провокацията се усещаше във въздуха.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria спортният журналист Стефан Стоянов, който сутринта се завърна от Скопие.

За първи път от 1942 г. Левски гостува по тези земи, тогава в мач от вътрешното първенство. Напрежението се усещаше и за съжаление се случиха неща, които не бяха приятни. По време на самия мач имаше обидни реплики и от двете агитки. Това, което знам от задържаните, които са далеч от профила на футболни хулигани, както ги нарече министър-председателят на РСМ, е че е имало лошо стечение на обстоятелствата за тях. Напрежение при влизането на стадиона.

Другата случка с прободения фен става далеч преди мача и там действително организацията е трагична, защото те минават през албанския квартал „Чаир“ в Скопие. Най-лесно можеше да бъде избегнато напрежението като просто няма гостуващи публики. Явно на тези географски ширини нещата се получават по-сложно.

Силно се надявам, че за мача тук от страна на Левски като клуб и България като страна организацията ще бъде много по-добра. Би било проява на прекалено голяма смелост феновете на Шкупи да дойдат на стадиона след случилото се в първата среща. Смятам, че Левски трябва и като публика да отговори доста по-цивилизовано и по европейски на това, което се случи в Скопие.

Вижте цялото интервю във видеото.