Политика

Ирена Анастасова: Мнозинството на имунитетите не може да пипа Конституцията

От Християна Димитрова Християна Димитрова Водещ

„Основното, което притеснява БСП в този бюджет, е, че той на практика е антисоциален.“

Това каза в ефира на Euronews Bulgaria депутатът от БСП Ирена Анастасова.

„Дори там, където има увеличение или са предвидени увеличения на заплатите, те не достигат и не се изравняват с инфлацията. С пенсиите е същото – 12% увеличение при 15% инфлация. Има цели обществени сектори, където служителите са изключително ниско заплатени. Затова в нашия вариант предлагаме повишение на заплатите, например в НОИ, в здравеопазването, висшето образование“, коментира тя.

Не сме съгласни с промяната на националния празник“, коментира Анастасова предложението на ПП-ДБ.

„Много ясно пролича, че основното разделение е по линията на националния празник. Дълбокото подозрение на нашата парламентарна група е, че това беше димката, зад която да се скрият другите промени, които се предлагат“, добави тя.

Хора, изгубили доверието на избирателите на последните избори, като ПП-ДБ, не трябва да пипат Конституцията, смята политикът от БСП.

„Не може мнозинството на постовете, на омертата, на властта, на имунитетите, да пипа Конституцията. За да има промени в Конституцията трябва да има максимално обществено съгласие. Ние не считаме, че при тези условия този парламент може да прави това“, подчерта Анастасова.

Целия разговор вижте във видеото.