Цвят

Илън Мъск смени логото на Twitter, синята птица вече е Х

От Euronews България Euronews България
Twitter Снимка: Twitter

Популярната стилизирана синя птичка вече не е лого на Twitter. Собственикът на социалната мрежа Илън Мъск и главният изпълнителен директор Линда Якарино представиха новият знак на платформата, който изобразява буквата X на черен фон, предаде Ройтерс.

Новото изображение далечно наподобява дизайна на буквата в логото на компанията SpaceX - също притежание на Мъск. 

"X е тук! Да го направим", написа Линда Якарино в Twitter и публикува новото лого - веднъж като снимка и втори път - проектирано върху сградата на компанията в Сан Франциско. 

Якарино и Мъск вече са брандирали профилите си в Twitter с новото лого, но платформата все още не е претърпяла редизайн и синята птица още се вижда.

Още в неделя Илън Мъск заяви, че се кани да направи промяна и се допита до последователите си дали биха подкрепили подобна промяна.

"Не съм сигурен откъде точно се появи, но харесвам буквата X" и "Ако X е най-близък по стил до нещо, това, разбира се, трябва да е Art Deco", рекламира идеята си милиардерът снощи.

"Изключително рядко се случва - в живота или в бизнеса - да получите втори шанс за първо впечатление. Twitter направи едно огромно впечатление и промени начина, по който общуваме. Сега X ще отиде още по-далеч", публикува Линда Якарино.

Тя пое поста в момент, в който социалната мрежа се опитва да обърне тренда на спад в рекламните приходи.