Общество

Граждани на Червен бряг излязоха на протест заради тормоз от тирове

От Християна Димитрова Християна Димитрова Водещ

За пореден ден граждани на Червен бряг излязоха на протест и блокираха движението по основна улица в града. Причината - колони от камиони, които минават през града, а не през обходен маршрут.

Повече от месец гражданите на Червен бряг се борят за спокойствието си. Шум, мръсни улици и компрометиран асфалт. Заради ремонт по пътното трасе Мездра-Ботевград стотици камиони минават през града само за ден.

Тежкотоварните камиони трябва да минават през съседните населени места със заповед на АПИ, но тя не се спазва. Там, където трябва да се пренасочва движението, липсват знаци и табели.

За 1 минута минават между 5-10 камиона. На улицата, на която се намират няколко детски градини, спортна зала с басейн и десетки къщи.

Потърсихме и позицията на Пътната агенция. Оттам отговориха писмено на Euronews Bulgaria, че „до края на деня ще завърши монтажът на необходимите пътни знаци и табели на кръстовища и пътни възли за спиране на движението на тежкотоварните камиони над 12 тона по пътя Луковит – Червен бряг – Кнежа. Поставянето им е за сметка на строителя на пътя между Мездра и Ботевград.“