Цвят

50 години по-късно: Фенове почетоха паметта на киноактьора Брус Лий

От Габриела Беличовска Габриела Беличовска Международен редактор

Фенове на популярния киноактьор Брус Лий отбелязват 50-ата година от смъртта на звездата с изложби и семинари по бойни изкуства в Хонконг.

Остави следа в съзнанието ми като дете. Как така един мъж може да бъде толкова необикновен - бях на 12-13 години по това време. Мисля, че всяко дете трябва да има идол, с когото да расте, да се учи от него, особено момчетата.

Почитател на Брус Лиий

Лий, който е роден в Съединените щати, е един от първите талантливи азиатци, които достигат до Холивуд.

„Като млади бяхме фенове на Брус Лий. И когато започнахме да тренираме бойни изкуства, останахме в сянката му. Лий беше гений. Без значение колко усилено тренирахме, не можехме да достигнем до неговите скорост, сила или физика. Дори след толкова години никой не може да го замени“, казва мъж, дошъл да почете паметта на именития актьор.

Лий израства в Хонконг, а после продължава обучението си в Съединените щати. След няколко по-малки роли, се завръща в Хонконг и става звезда с филми като „Смъртоносна игра“ и „Пътят на дракона“.

Той направи филми, които интригуват хората и днес. Правеше различни, красиви движения. Беше много привлекателен. Остави белег върху всички нас, върху целия свят.

Почитателка на Брус Лий

Лий умира на 32, през 1973 година, след като завинаги променя образа на азиатските мъже в Холивуд и по света.