Политика

Пеевски: Дадохме на министъра срок една седмица да се отнеме „Росенец“ от „Лукойл“

От Софи Цветкова Софи Цветкова Репортер
Delyan Peevski NS BGNES

Дадохме на министъра седмичен срок, след като се приеме от парламента, Росенец да бъде отнет от Лукойл, да приключи безконтролната врата върху вноса и износа на горива, и държавата да направи истински контрол.

Това каза в кулоарите на парламента депутатът от ДПС Делян Пеевски. Той бе спрян, за да отговори на въпросите в какво качество заедно със своята партия участва в договореностите между ГЕРБ и ПП-ДБ.

„Инициативата за „Росенец“ я изработихме заедно с ГЕРБ. ДБ веднага се включиха, ПП умуваха, а днес с изненада научавам, че е тяхна инициатива. Това е много стара наша идея, държавата нищо не направи по тази тема по време на служебните кабинети“, даде Пеевски своята гледна точка в спора между Бойко Борисов и Кирил Петков.

Проектът щял да бъде внесен днес.

„За нас с „Лукойл“ се финансира войната. Ние се позоваваме на това, че е руска компания и държавата трябва да има пълен контрол“, обясни Пеевски. Но на финала отново натърти, че ДПС не участва във властта и просто ще участва в гласуванията, където се изисква мнозинство от 160 депутати.