Култура

ALEX & VLADI: Предстои ни фен турне

От Диана Радева Диана Радева Водещ

"Предстои ни фен турне, където ще се видим с всички наши фенове. Другата седмица ще заснемем клип на песен, която е извън новия ни албум, с изпълнител от Варна. Новият ни албум се казва "100%", посланието е да се радваме 100% на всичко, което имаме тук и сега.  Интересното и хубавото е, че ще се доверим на феновете на коя от новите песни да заснемем клип.  Имат време да решат до утре (неделя)."

Това споделиха атрактивните близначки ALEX & VLADI в предаването "Добро утро, Европа".

 

Ето какво още казаха те:



Песента ни "Волим тебе" е втората в новия ни албум „100%", но първата, която реализираме с клип. Вълнуваме се, защото е в колаборация със Стефан (Stefosnikat ot Nos от Young BB Young). Вече е на месец, стана тренд и в TikTok. Обясняваме си го, че понякога без да планираме нещата се случват, а и песента е готина и хората я харесват. Интернационално звучи, по-балканско и близко до хората тук.

Другата седмица ще заснемем клип на песен, която е извън новия ни албум.  Гости сме на проект на изпълнител, който е от Варна. Това можем да издадем.

Искаме да има тръпка, няма да издаваме кой е. Планирахме  след "Волим тебе" да клипираме някоя от другите нови песни от албума. Но приехме тази колаборация и клипът е организиран, не искаме да бавим нещата.

Ще снимаме и клип към песен от новия албум скоро, за първи път се допитваме до нашите фенове на коя от новите ни песни да бъде, което е различно за нас. Вълнуващо е.

Новият ни албум се казва "100%", посланието е да се радваме 100% на всичко, което имаме тук и сега.  Да живеем тук и сега, да се радваме на живота. Интересното и хубавото е, че ще се доверим на феновете на коя от новите песни да заснемем клип.  Имат време да решат до утре (неделя).

Гласуването досега върви така, че сръбското и "Девойко мари" засега взимат най-много гласове. Много се вълнуваме. Ако ни питаш нас искаме всички да ги снимаме, но все пак, когато хората слушат песните без видеа се усещат по друг начин.  Дават усещане видеата и хората получават допълнително нещо.

Всички песни от новия ни албум са ни любими.  "Милиони рози ни беше любимата песен", обаче сега сръбското повече. И все повече започнахме да обичаме "Девойко Мари" с типично фолклорния текст.  Беше забавно, защото е като традиционните изпявания, но за съвременното момиче, което е наранено от момък. Албумът ни вече е продажба в сайта ни. Звучи уникално.

Предстои ни фен турне, където ще се видим с всички наши фенове. Преди беше трудно покрай ковид, но сега не е така. Скоро ще обявим всички дати.

Освен големите градове ще ходим и по по-малки такива. Ще участваме и в много готин фестивал.  Там ще пеем заедно с Радо Шишарката, Young BB Young, Dim4ou и Мила Роберт. Ще бъде през първите дни на август във Варвара.

Ние винаги правим неща, които ни харесват на нас. Всички песни, които сме пуснали ни харесват наистина. Има хора, които харесват балканско, фолклор, R&B с хубави вокали, има за всеки по нещо в албума.

Бихме могли да изпълним на живо кавър на народна песен. По-голямо предизвикателство би било да измислим наша такава. Ние сме завършили музикално училище от което се прехвърлихме в поп и джаз сектора. Експериментираме. Всичко, което искаме го пеем. Нашите близки знаят колко добре пеем народно. Истинските певици пеят всичко и когато ги накарат - и след ставане от сън.

За нас 2-3 дни почивка е достатъчно, не е нашето 10 дни да не правим нищо.  Обичаме да съчетаваме участията, например, ако е на морето да останем 2-3 дни там след това и така.  Имаме две-три пътувания в месеца такива и ще останем. По принцип си бяхме обещали това лято да ударим по-дълго море, но ще видим. С тези планове сега не знаем как ще стане. В Гърция ще отидем вероятно, но през септември, когато е по-спокойно. Може би към Лефкада.

Може би ще се получат нещата със сватбите през 2025г., ако не ни щукне нещо друго.  Имаме публичен чат в Instagram, искахме да го направим от много време, да си говорим с много хора, наши фенове. Очаквайте тези дни да ви пуснем "We рокли". 

Всичко, което имаме се случва тук и сега, така че живейте живота си и обичайте близките, това пожелаваме на зрителите.

 

 

Целия разговор вижте във видеото.