Общество

Връчването на фишове за пътни нарушения на служителите излишно ще натовари работодателите, смята HR специалист

От Марина Матева Марина Матева Водещ

Работодателите са много административно ангажирани, те са затруднени и в търсенето на служители. Това да връчват фишовете за пътни нарушения на служителите си още повече ще ги натовари с административна тежест. Това каза Мария Стоева - мениджър „Продажби и бизнес развитие” в Агенция за подбор на кадри.

Това е още едно предложение за нещо, което да се прави на хартия – вижте само как звучи – електронен фиш, но идва на хартия през работодателя. Вероятно би могло да се намери вариант да се изпращат тези фишове директно на хората, без това да минава през работодателите им.

Още един административен ангажимент, който работодателите да поемат, не е добра идея, категорична беше Мария Стоева. Вероятно някои от фирмите, особено по-големите такива, ще трябва да назначат допълнителни служители, които да се занимават с тази административна работа. Рискът цялата процедура изключително много да затрудни работата в компаниите е голям, а те нямат отношение към това какви и колко пътни нарушения имат служителите, каза още експертът. Тук е логичен и въпросът какви биха били последствията за работодателите, ако не връчат фишовете, посочи още Мария Стоева.

Цялото интервю вижте във видеото.