Политика

Кирил Петков: Идеята за еднолично решение е поредният опит за политически маневри

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор

Има оперативно заседание на МС, където това е дискутирано, има дълъг процес, който се е случвал и който завърши с това МВнР да направи отзоваването вчерашния ден. Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков след изслушването му в НС за изгонването на 70 руски дипломати, предаде БГНЕС.

Идеята за еднолично решение е поредният опит за политически маневри, но се надявам, че след днес всички депутати се запознаха, добави Петков.

Това е процес започнал през март, имаме записки от април, май, юни, имахме съветът по сигурността с всички служби, които казаха – ДАНС, ДАР, Военно разузнаване. Две неща излязоха това е дълъг процес, второ доста служби са били включени , трето, в момента не сме в нормална ситуация, войната в Украйна предизвика нова ситуация в ЕС, особено откакто Русия беше обявила България за вражеска държава, посочи Петков. Всички се фокусираха върху 70 човека, реално руското посолство продължава да има над 40 служители, които са голяма бройка в сравнение с много европейски държави, нещата се изясниха, подчерта Петков.

Ясно беше докладвано, че аз като премиер съм оглавявал съвета за сигурност, но има доклад на МВнР, на ДАНС, каза още Петков.