Euronews Primetime

Отцепник от ИТН: Можем да бъдем част от листите на „Продължаваме промяната“

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор

Говорили сме с премиера, че вече сме един отбор, един екип, ако искаме, ние можем да бъдем част от листите на „Продължаваме промяната“, нещо, което той го е заявил доста отдавна публично. Ние по между си си говорим шестимата, все още не сме взели конкретно решение какво ни предстои да правим. А и има все още малко време – ако се стигне до избори, тогава щем – не щем, ще трябва да решим. Към момента не ни се налага. Това каза в ефира на Euronews PrimeTime независимият депутат Георги Георгиев, напуснал наскоро парламентарната група на „Има такъв народ“. Така той отговори на въпрос за бъдещата му политическа кариера.

Депутатът коментира изслушването, което към момента тече на закрито заседание в пленарна зала във връзка с шпионския скандал.

Първо трябва да чуем той (премиерът) какво ще докладва. По-важно е какво ще бъде казано от зам.-министъра на външните работи Васил Георгиев, както и представителите на службите. Едва тогава ще формираме нашите въпроси, но те със сигурност са свързани с това как точно е взето това решение, как е аргументирано, как е обосновано.

Георги Георгиев, независим депутат

Тезата, че Кирил Петков еднолично е взел решението за изгонване на 70 руски дипломати, Георгиев окачестви като „предизборно говорене“.

„Всеки, който е изчел процедурите, е наясно, че едно такова решение не може да бъде взето еднолично от министър-председателя. Днес вече излезе официална информация от началника на кабинета, че това решение е изцяло по процедурата, съгласувано е с МВнР, с ДАНС – редът е спазен“, каза независимият депутат.

Цялото интервю вижте във видеото.