Euronews Primetime

Цветан Герасимов: КСНС е абсолютно необходим в тази ситуация

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор

КСНС е абсолютно необходим в тази ситуация. Когато става въпрос за заплаха за националната сигурност, директорът на ДАНС е длъжен да изпрати писмо (както и Корнелия Нинова обяви) до председателя на Народното събрание, до президента и до министър-председателя. Това каза за „Евронюз България“ студентът по политология Цветан Герасимов.

„Очевидно днес президентът Радев подсказа, че не е запознат, затова според мен трябва да бъде изслушан (председателят на ДАНС)“, допълни той.

Герасимов прогнозира, че в момента „ по-скоро вървим към несъставяне на правителство“.

„Ще се върна на думите на Андрей Гюров от „Продължаваме промяната“ от днес – той каза, че се надява БСП да преосмисли своето решение. Всъщност те се надяваха и вотът на недоверие да не мине“, припомни той.

За съжаление виждаме, че е възможно премиерът да вземе еднолично такова решение. Доста неща ни водят към тази мисъл, смята Герасимов.

По отношение на евентуално възобновяване на преговорите между ПП и БСП той посочи, че от „Продължаваме промяната“ по-рано са заявили, че са готови на всичко, за да се състави кабинет, но днес зам.-председателят на НС Мирослав Иванов препотвърди тезата, че Кирил Петков ще бъде тяхната номинация. А от БСП изрично настояват за друг кандидат.

Цялото интервю вижте във видеото.