Политика

Купуват на полицията 370 нови автомобила

От Георги Карамфилов Георги Карамфилов Репортер

МВР е стартирало обществена поръчка за закупуването на 370 нови автомобила. Това обяви пред журналисти вътрешният министър Калин Стоянов.

Част от тях са високоскоростни, а точният брой на техническите средства в момента не може да заяви точно колко да бъдат. По отношение на неправомерното движение по автомагистрала "Тракия" Калин Стоянов призова гражданите да подават адекватни сигнали към такива случаи. 

Днес се навършва една година от катастрофата на бул. Черни връх и случая “Семерджиев”, а вътрешният министър подчерта, че приоритет на МС е борбата с пътно-транспортните произшествия.

Има присъда от 20 години, не мога да коментирам дали е справедлива или не. Предприемаме, обаче, абсолютно всички мерки, засилваме контрола по пътищата, настояваме за максимално бързо закупуване на автомобили и технически средства, с които да се контролира движението”, заяви още той.

Изцяло подкрепяме и стоим плътно зад исканията на синдикатите за увеличение на заплатите на полицейските служители. Ако министерството на финансите прояви разбиране, считам, че по-голямата част от исканията ще се случат.”

Той поясни, че за увеличение с под 10% изобщо не става въпрос.

Непрекъснато водим разговори с финансовия министър, писмено сме отправили своите предложения, днес ще продължат разговорите, в МС днес това е темата”, подчерта министърът.

Има искания, които са от години, и те не се променят, точно затова отново отправяме тези искания, и настояваме поне част от тях да се случат. Засега финансовият министър не поставя условия, поне няма категорично поставено такова”, каза още той.