The Cube

The Cube: Кампанията на хотелиерите „Чиста е!“ стана обект на подигравки

От Мария Кръстанова Мария Кръстанова Репортер

Реклама на Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели, която цели да успокои туристите след взрива на язовира "Нова Каховка" и потенциалното замърсяване на Черно море, предизвика вълна от реакции в социалните мрежи. Организацията призовава хората да се снимат, стъпили на плитко във водата, сочейки я с ръце. На снимките виждаме и надпис на няколко езика, който гласи "Чиста е". Целта е да отправят позитивното послание и да успокоят туристите, че качеството на морската вода не е засегнато. Желаещите да се включат трябва да изпратят трите си имена, длъжността си и датата, на която са се заснели.

Кампанията идва на фона на опасенията, че токсични и други замърсяващи материали ще се влеят в Черно море след удара по язовирната стена "Нова Каховка" в Украйна, а това от своя страна, ще застраши летният сезон, страхуват се хотелиерите.

Рекламата предизвика противоречи реакции в онлайн пространството. Някои потребители създаваха колажи и карикатури, осмивайки концепцията. От Сдружението на заведенията в България пък решиха да се пошегуват като публикуваха снимка-колаж на своя председател. Ричард Алибегов е с променена длъжност на „повелител“, а името му е променено на Нептун.

Министърът на туризма също се включи в тенденцията и сподели снимка във Фейсбук профила си заедно от морето, явно опитвайки да увери туристите в чистотата на море.

Организаторите уточниха за Euronew Bulgaria, че кампанията официално стартира в четвъртък, а снимките са само призив към хотелиерите да се включат.