Политика

ПП-ДБ и „Спаси София“ обявиха Васил Терзиев за кандидат-кмет на столицата (Обновена)

От Анелия Джамбазка Анелия Джамбазка Репортер

Васил Терзиев е кандидатът за кмет на София на Продължаваме промяната-Демократична България и "Спаси София". Това обявиха трите партии на специална пресконференция.

„Една от причините да съм тук е отговор на въпроса, защото един успял човек се захваща с това. Аз искам София да е град с бъдеще, град на бъдещето... Защо всеки път трябва да цитираме как е в другите страни, а не те да цитират нас. Това ни е мечтата“, каза Терзиев.

Като свои приоритети той изтъкна образование, решаване на проблема с детските градини, повече инвестиции в озеленяване не само в центъра, а и в кварталите. „Ще дадем повече правомощия на районните кметове, независимо от коя партия са. Те са избрани да служат, ще им дадем средствата да го правят по-добре“, каза Терзиев.

“8 месеца ако не и 10 водихме драматични преговори с ПП-ДБ и съм щастлив, че постигнахме истинско разбирателство и синхрон. Постигнахме го, защото всеки един от нас си даваше ясна сметка, че се стремим да съставим конструкция, която не е правена досега”, посочи Борис Бонев от “Спаси София”.

“Толкова голям оптимист съм за София в момента. Когато за пръв път се бях запознал с Васил той вече беше покорил световните пазари, средствата той инвестираше в образование. Сигурен съм, че няма по-добра номинация от Васил Терзиев днес. Той вече е управлявал много хора, променил е съдбата на много хора. Благодаря, че сме заедно. Вярвам, че победата ще е огромна. Васко, ние сме с теб”, заяви съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков.