Политика

Премиерът в оставка освободи зам.-министрите на МРРБ

От Георги Колев Георги Колев Редактор
Kiril Petkov Parlament Кирил Петков Снимка: БГНЕС

Премиерът в оставка Кирил Петков назначи със заповед за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството инж. Ивайло Стайков. С други негови заповеди от поста заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството са освободени Явор Пенчев, Стефан Аспарухов и Деляна Иванова.

Според квотите в разпадналата се вече четворна коалиция, МРРБ беше едно от министерствата, които се управляваха от представителите на "Има такъв народ". Гроздан Караджов подаде оставка като министър, а излизането на ИТН от управлението доведе и до падане на "кабинета Петков".


Стайков е магистър инженер по специалността „Строителство на сгради и съоръжения”, придобита в Университета по архитектура, строителство и геодезия – гр. София. Завършва следдипломна специализация „Мениджмънт на строителството и инвестиционните проекти” - отново в УАСГ-София. Избран е за народен представител в 47-ото народно събрание от 29 МИР Хасково. След доброволен отказ от мястото на народен представител заема длъжността съветник в политическия кабинет на вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството в периода 1 януари 2022 г.- 23 юни 2022 г. Стайков притежава солиден опит в организацията и управлението на строително-инвестиционни проекти в България и чужбина. Владее английски език, съобщиха от правителствената пресслужба.