България

Денков назначи проверки във военните заводи след взрива в складовете на Емилиян Гебрев

От Euronews България Euronews България
Nikolay Denkov BGNES Снимка: БГНЕС архив

Премиерът акад. Николай Денков възложи да бъдат извършени проверки и да се предприемат превантивни действия за сигурността на държавни и частни производствени предприятия от българската военна индустрия. Това съобщиха от Министерски съвет.

Екипи на институциите ще направят посещения в няколко обекта в понеделник. Целта е спешно да се подсилят мерките за сигурност на предприятията и хората в сектора, след като малко след полунощ на 25 юни избухнаха взривове в склад за боеприпаси на Емилиян Гебрев в Карнобат. Освен сигурността на гражданите, предприятията и районите около тях, приоритет на правителството е и цялостната подкрепа за развитието на българската отбранителна индустрия, ключова за икономиката на страната. Във връзка с взривовете от снощи, в ход са протоколите за реакция, посочват от правителствената пресслужба. 

С оглед на ситуацията, министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов възложи засилване на мерките за сигурност на всички държавни заводи от военно-промишления комплекс и районите около тях, уточняват от Министерски съвет.