Европа

Облекчение в Москва – жителите на града доволни, че се е разминало най-лошото

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

В Москва хората изглежда почувстваха облекчение, след като тежковъоръжената колона от наемници на "Вагнер" не стигна до столицата и пое обратен курс.

Някои хора смятат, че поведението на Пригожин може да се тълкува като измяна, докато други бяха удовлетворени, бе е бил избегнат най-лошият сценарий.

По принцип изхождам от факта, че има едни въоръжени хора, които са извън закона. Като юрист разбирам, че това винаги влиза в противоречие със закона.

Евгений – жител на Москва

Независимо дали тези хора влязат в града, или воюват на фронта. Но всичко бе решено благополучно и слава Богу, Пригожин се отказа от плановете си.

Харесвах това, което Пригожин каза и направи преди, но това, което направи сега, е предателство, защото той тръгна срещу нас в такъв важен момент. Това е грешно, да следва личните си политически амбиции, които разкраси с щипка патриотизъм.

Дмитрий – жител на Москва

В Москва бяха затегнати мерките за сигурност, по улиците излязоха тежковъоръжени войници и милиционери, на различни места бяха разположени картечни гнезда.

Дори понеделник бе обявен за неработен ден, за да се гарантира безопасността на гражданите. Сега хората очакват режимът на "контратерористична операция" да бъде отменен.

Пригожин прие сделка, договорена с посредничеството на президента на Беларус Лукашенко, и отмени нареждането си за "поход за справедливост" до Москва.