Култура

Световни артисти и силно българско участие на тазгодишната „Нощ на звездите“

От Диана Радева Диана Радева Водещ

„На финалната права сме по подготовката на „Нощ на звездите“. До края на месеца ще обявим финалистите при децата, които ще наградим. И детайли по самата програма трябва да изясним. Ще има много стилни музиканти, които ще свирят на интересни инструменти. Люси Дяковска, Славин Славчев ще пеят при нас. Оркестърът на гвардейците също ще бъде при нас.“

Това сподели в студиото на „Добро утро, Европа“ цирковият акробат, еквилибрист и основател на спектакъла „Нощ на звездите“ Енчо Керязов. Тази година шоуто ще се проведе на 26 август, в Античния театър в Пловдив.

Над 700 кандидатури бяха подадени в трите различни категории и има голяма конкуренция. Радвам се, че не съм в комисията по избора. Надявам се най-късно до утре да имаме тримата финалисти от децата. До момента имаме финалната десятка.

„Ще участва при нас и Фреди Нок. Ще карат и 7 мотора в глобуса на смъртта. Искам да се извиня на хората от Пловдив, булевардът до сцената ще бъде затворен за 3 дни, за да можем да монтираме нещата на сцената с голям кран. Но пловдивчани ще се гордеят. Сега работим вече за следващата „Нощ на звездите“ за догодина даже“, каза Енчо.

„На 1 юни ще се завърнем в София, в зала „Арена Армеец“. Тези хора са изключително ангажирани и трябва много внимателно и от рано да ги ангажираме да бъдат свободни“, добави той.

В момента „Нощта на звездите“ вече стана популярна, и в нашите среди на цирковите артисти, и навън. Припознават и каузата и за тях е удоволствие, да допринесат с нещо и за нея. Много рядко има някой да откаже.

„За първи път от 10г. във финалната десятка имаме в категория „Изкуство“ момиче, което се занимава с цирково изкуство“, съобщи Енчо.

„Дали „Нощта на звездите“ запалва млади хора да се занимават с това, мисля, че да. Миналата година подадохме ръка на Алекс Костов, който участва на сцената, ние искаме да даваме възможност на такива млади таланти“, каза още основателят на „Нощ на звездите“.

Целия разговор вижте във видеото.