Политика

Борисов замени Рашидов във външната парламентарна комисия

От Euronews България Euronews България

Лидерът на ГЕРБ и депутат Бойко Борисов става член на парламентарната комисия по външни работи на мястото на колегата си Вежди Рашидов. Това стана след гласуване на проект за решение за рокади в постоянни комисии на НС, внесени от Десислава Атанасова, предаде БГНЕС.
Изборът на Борисов стана с гласовете на 121 народни представители. Преди това обаче независимият депутат Радостин Василев настоя лидерът на ГЕРБ да излезе на парламентарната трибуна и да обясни защо иска да е в тази комисия и за какво точно ще отговаря. Отговор от Борисов не последва.

Вежди Рашидов пък става член на комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите.

Депутатите решиха Росица Йовкова да стане член на Комисията по култура и медии и освободиха Йордан Терзийски. Депутатите избраха Искрен Арабаджиев за член на Комисията по бюджет и финанси. Народните представители освободиха Бойко Рашков като член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и избраха неговото място да заеме Константин Бачийски.
Народните представители гласуваха и още няколко проекторешения за промени в състава на комисиите. Депутатите избраха Кирил Петков и Радослав Василев за членове на Комисията по въпросите на ЕС.

Освен това народните представители избраха Бойко Рашков за член на Комисията по правни въпроси, както и освободиха Константин Живков като член на Комисията по транспорт и съобщенията и избраха Веселин Недев за член на комисията на негово място.