Общество

Подсъдимият за смъртта на Милен Цветков: Моля за снизходителност при определянето на присъдата (Обновена)

От Теодор Лазаров Теодор Лазаров Репортер
Milen Tsvetkov Cvetkov Katastrofa BGNES Снимка: БГНЕС

Върховният съд ще се произнесе в срок по делото за смъртта на Милен Цветков. На предишното заседание през април, адвокатите на подсъдимия Кристиан Николов представиха пред съда документ, че той е под карантина, както и заявление, че иска да присъства лично на делото.

Пред съда Николов помоли за „снизходителност при определяне на наказанието“.

Две съдебни инстанции осъдиха Николов на 9 години затвор за това, че по непредпазливост е причинил смъртта на телевизионния водещ. И прокуратурата, и частните обвинители, и адвокатите на Кристиан Николов искат връщане на делото на Софийския апелативен съд.

Прокуратурата и частното обвинение твърдят, че качвайки се на автомобил след употреба на наркотици, шофирайки с висока скорост и пренебрегвайки червения светофар, младият мъж е убил умишлено телевизионния водещ. Затова и техните представители искат делото да бъде върнато на Софийския апелативен съд, който да го осъди именно по този текст от Наказателния кодекс и му наложи по-тежко наказание.

Защитата отрича умисъл, но също иска връщане на делото и по-лека присъда. Самият Кристиан Николов няколко пъти призна вината си, извини се на близките на Цветков и заяви, че ще понесе отговорността си за случилото се.


Вижте подробностите във видеото: