Общество

Обвиненият за смъртта на Милен Цветков е с коронавирус, отложиха делото

От Euronews България Euronews България
Kristian Nikolov Пред Апелативния съд миналата година Кристиан Николов изрази съжаление за катастрофата, която погуби Милен Цветков, но отрече да е карал под въздействието на дрога. Снимка: БГНЕС

Върховният касационен съд отложи делото срещу Кристиан Николов, обвинен за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, съобщи "24 часа".

В късния следобед вчера е постъпила молба от Николов да не се яви на съдебното заседание, защото е болен от COVID-19 и е поставен под карантина. В момента Кристиан се намира под домашен арест.

Макар и прокуратурата, и съдът да изразиха съмнения в достоверността на заболяването, делото бе пренасрочено за 21 юни.

То трябва да потвърди или промени присъдата на предишната инстанция за девет години затвор и отнемане на шофьорската книжка на Кристиан Николов. Адвокат Менко Менков, който представлява семейството на Цветков обаче претендира, че действията на Кристиан са били умишлени и той трябва да лежи 20 години, припомня "24 часа".

Основният аргумент на Менков са информациите, че Николов е управлявал под въздействието на наркотици джипа, с който блъсна автомобила на Милен Цветков и причини смъртта му.

Вследствие на тежката травма журналистът загина почти веднага. Катастрофата стана точно на днешния ден преди три години.