Свят

Няма следа от изчезналата подводница, запасите с кислород свършват след по-малко от 40 часа

От Елеонора Христозова Елеонора Христозова Журналист

Продължава издирването на подводницата „Титан“ от спасителни Екипи на Съединените щати и Канада. Припомняме, че тя изчезна преди няколко дни, а запасите с кислород са за по-малко от 40 часа. Подводницата е частна, а компанията собственик таксува по 250 хил. долара всеки турист, който иска да види потъналия преди повече от век „Титаник“.

Екипите ни работят денонощно, за да гарантират, че правим всичко възможно, за да открием "Титан" и петимата членове на екипажа. Това е много сложно издирване. Това, което ще ви кажа, е, че в обединеното командване имаме група от най-добрите експерти в страната.

Капитан Джейми Фредерик, Брегова охрана на САЩ

Подводницата „Титан“ е тръгнала от канадския град Сейнт Джонс, а спускането към морското дъно е започнало в неделя - деня на изчезването. Приятелка на британския бизнесмен Хеймиш Хардинг, който се намира на борда на изчезналата подводница не е загубила надежда. Тя смята, че знанията му ще му послужат добре.

Той е опитен пилот и е доказал своята издръжливост, като е летял в космоса, гмуркал се е в Марианската падина, а също така е провел експедиция до Южния полюс. Имам пълно доверие в Хеймиш като ценен член на екипажа.

Янике Микелсен, приятел на изчезналия изследовател Хамиш Хардинг

Сега спасителите се надпреварват с времето, за да намерят подводницата, преди да свърши кислородът на борда. Петимата души са били на мисия да документират останките на потъналия кораб „Титаник“.