Спорт

В търсене на чудото: България посреща лидера в групата Сърбия

От Божидар Барабарев Божидар Барабарев Спортен редактор
Sport (8)

Без конкретни очаквания и без да има какво да губят, футболните национали на България приемат Сърбия в мач от европейските квалификации тази вечер. Мачът е от 21.45 ч. на стадиона в Разград и ще бъде ръководен от английския рефер Крейг Поусън.

След първите си три двубоя в групата България е на последното пето място. Воденият от Младен Кръстаич отбор има само една точка и е вкарал един гол. Това бе постигнато в последната среща с Литва като гост. Българските национали създадоха много голови положения, но отбекязаха  едва един път, въпреки че играха над 70 минути с човек повече.

Попадението на Марин Петков от Левски остава и единственото за трикольорите досега в кампанията. За мотивация на българите може да послужи и провокацията от Каунас, откъдето се появи снимка, за която домакините твърдят, че нашите са оставили съблекалнята в окаяно състояние, след като те са я напуснали последни. Кирил Десподов категорично отрече твърденията на литовците, а от друга страна Младен Кръстаич насочи вниманието към битката в Разград и призна, че иска победа срещу своите сънародници.

Сърбия е водач в групата с шест точки от два мача и все още не е допуснала гол. В Разград обаче съперникът няма да може да разчита на тримата си основни нападатели - Душан Влахович, Александър Митрович и Лука Йович. Целта на сърбите е класиране за Европейско първенство след дълго прекъсване.

С победа в Разград селекцията на Стойкович ще събере 9 точки, а дали ще успеят момчетата на Младен Кръстаич да сътворят сензацията? Предстои да разберем.  

 

Още спортни новини вижте във видеото: