Спорт

Англия - Северна Македония 7:0: Играчите на Гарет Саутгейт нанесоха най-тежката загуба в историята на югозападните ни съседи

От Божидар Барабарев Божидар Барабарев Спортен редактор
England North Macedonia Euro 2024 Soccer AP Снимка: АП

Националният отбор по футбол на Англия продължи безгрешното си представяне в квалификациите за Евро 2024-а. Отборът на Гарет Саутгейт разгроми тима на Северна Македония със 7:0 на "Олд Трафорд". “Трите лъва“ решиха всичко в двубоя срещу югозападните ни съседи още през първата част. Триото в предни позиции – Хари Кейн, Букайо Сака и Маркъс Рашфорд отбелязаха три попадения до почивката. През втората част Сака добави още два гола на сметката си, за да оформи своя хеттрик, а по още едно попадение на „Театъра на Мечтите“ добавиха Калвин Филипс и Кейн, за когото това бе 58-и гол с националната фланелка.

Това е четвърти пореден успех за англичаните в група "С", разполагайки с пълен актив от 12 точки и едноличен лидер в групата, като имат преднина от 6 пункта пред втория Украйна. Основният им конкурент Италиям който е с 3 пункта е изиграл само два мача поради участието си във финалите на Лигата на нациите.

Това е и най-голямата загуба в историята на националния отбор на Северна Македония, като предишната такава датира от 7 юни 1995 година, когато тимът отстъпва с 0:5 на Белгия в Скопие. В другия двубой от групата Украйна победи Малта с минималното 1:0. Единственото попадение реализира Виктор Циганков от дузпа в 72-рата минута.

 

Още спортни новини вижте във видеото: