Политика

Анализатори: Партия на Гешев ще търси място в консервативната ниша

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Бъдеща партия на бившия главен прокурор Иван Гешев "ще търси място в консервативната ниша на българския политически спектър, където ГЕРБ бяха за известно време там, за около 6-7 г." Това смята политологът доц. Стойчо Стойчев, а социологът Елена Дариева пък коментира, че в новата си роля на политик Гешев "би бил в по-малка степен заплаха, отколкото начело на държавното обвинение или да е прокурор във ВКП".

„Вижда се един парадокс – ако наистина знае много, както твърди, защо напуска функцията, от която можеше да предприеме някакви действия?!“, допълни тя.

Според Стойчев „заявката на Иван Гешев още в началото бе – прокурор на ръба на политиката и правораздаването“.

Дариева каза още, че е „трудно е да се измери рейтингът му през последните месеци, защото е образ в развитие“. Тя допълни, че индикаторът по който агенцията мери доверието на политици и общественици е работа им и как се справят с нея.

И двамата анализатори се обединиха около тезата, че местните избори наесен отварят голямо поле за разговори, извън големите общини има по-малки, в които основните политически играчи не са партиите, а общинските съветници...

Вижте повече във видеото.