Култура

„Изпитът“ – НАТФИЗ представя втория си оригинален риалити формат

От Диана Радева Диана Радева Водещ

За втория оригинален риалити формат – „Изпитът“, по повод 50-годишнината от създаването на Факултет „Екранни изкуства“ в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", разказват преподавателят Николай Йорданов и водещите на формата Калина Спасова и Йоанн Стоев.



Николай Йорданов - преподавател по „Риалити тв формати“ в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов": 

Идеята се роди в кабинета на ректора на НАТФИЗ. Каза ми, Ники, можем ли да направим едно риалити за нашия изпит и аз се съгласих. Тази година снимахме във факултета по екранни изкуства. Зададохме си въпроса кои са най-шантавите в този випуск и така избрахме водещите на формата.

В този випуск имаме страхотни кадри с които снимахме. Имаме страхотен спомен сега с тях.  В политиката в момента има всички жанрове, дано само да ни се размине жанрът "ужаси".   

 

Калина Спасова - водеща на „Изпитът“, студентка по филмов и телевизионен монтаж:

Беше много интересно, защото аз и монтирах риалитито, уча филмов монтаж, та трябваше да гледам всички мои изцепки, които говорих. Преди имаше няколко кръга на този изпит, сега е събеседен. Имаше таекуондо, свирене на инструменти. Те всички първата година учат всичко реално. Учат за оператори, монтажисти, актьори. мен малко ме притесняваше как ще реагират хората, които не са в НАТФИЗ, но реагираха много позитивно. Може би следващата година ще има друго риалити за актьорския факултет и техните специалности. Не е страшно да се кандидатства при нас. Има си ги постоянно историите, но не е страшно.

 

Йоанн Стоев - водещ на „Изпитът“, студент по “Фотография”:

За първи път правим това нещо. Мислехме, че е лесно, но не е въобще. Няколко часа преди да стартира риалитито, мислех да се откажа. После пък реших, че ще съм дълго на екран и славата е по-важна.

 

 

Целия разговор вижте във видеото.