Свят

"Юнивърсъл мюзик" престава да промотира "Рамщайн" заради скандала с Тил Линдеман

От Euronews България Euronews България
Till Lindemann Facebook Снимка: Facebook

Компанията "Юнивърсъл мюзик" оповести, че преустановява промотирането на немската метъл рок група "Рамщайн" след вълната от обвинения в сексуални посегателства срещу нейния фронтмен Тил Линдеман, предаде Франс прес, цитирана от БТА. 

"Обвиненията срещу Тил Линдеман са шокиращи за нас. Изпитваме най-голямо уважение към жените, които толкова смело говориха публично по този въпрос. Преустановихме дейностите, свързани с маркетинга и промотирането на записите на групата до второ нареждане", се посочва в изявлението на компанията.

Германското правосъдие започна разследване. Линдеман отрича твърденията, а адвокатите му ги представиха като "неверни, без изключение". Министърът на културата на Германия Клаудия Рот коментира, че разследването срещу фронтмена на "Рамщайн" "подчертава факта, че тези обвинения трябва да бъдат взети насериозно". В интервю за берлинския вестник "Тагесшпигел" Рот призова организаторите на концерти да вземат мерки, за да гарантират безопасността на феновете.

Скандалът избухна, когато млада ирландка заяви в социалните мрежи, че е била дрогирана и насилена от Линдеман по време на парти след концерт във Вилнюс. Още няколко жени се включиха в обвиненията и посочиха, че те също са били дрогирани и подбуждани към сексуални действия с 60-годишния изпълнител.

Всички партита, афтърпартита и концерти на групата ще бъдат отменени.